Aftonsexan

Då var det dags för internetturnering igen! Den här gången håller Banjoherren i trådarna (eller strängarna?) och det kan väl bara gå bättre än senast för mig. Fast på något sätt så känns de här turneringarna inte mer än vanliga betapet-matcher. Eller är det bara jag som känner så? Det är just brädet på bordet och brickorna i påsen som får mig att verkligen tagga till på allvar.

Men nu kör vi!

(Och glöm för all del inte att anmäla er till Luciaspelen!)

/Ax

The reason

Ibland undrar man ju varför man sysslar med det här spelet. Ibland räcker två, små ord för att få en tillbaka på banan.

OFÖRRÄTT
TRÄTOFRÖ

Om man inte ser skönheten i något sådant kan man inte se någon skönhet alls!
Tjolahopp, nu laddar vi för Luciaspelen!

/Ax

Fiasko

Har nu gjort premiär i internetturneringsspelande inom Svenska Scrabbleförbundet.
Sitter just nu och har frirond as we speak och jag är färdigspelad för dagen.
Nuff' said. Min nya rating kommer hamna på 992. Jag är lite stolt, har aldrig varit under 1000 innan! :)
Ge oss mer SM nu Pejler. Din tönt!

Flera månader, ett spelsug mindre och ett SM senare

Hejsan allihopa, svikaren här! Får medge att mitt bristande initiativ i denna blogg varit smått förödande, och jag vet ärligt talat inte varför jag prioriterat denna blogg framför ordförbundet. Men så kan det gå.
Scrabble har en tendens att segla igenom tiden som en psykisk oförstörbar artefakt som lagras vidare i sinnet. Oj så flummigt och abstrakt det blev helt plötsligt, men det var precis så jag ville uttrycka det. I enklare ord menar jag att jag tror att Scrabble alltid kommer att vara en del av mitt liv och att även om jag kommer att spela mycket sparsmakat alltid kommer att vara intresserad av det. Det är något jag definitivt upplevde under senaste SM i alla fall.
Jag gick in i turneringen med inställningen att min tid är svunnen och att det är dags för andra att träda in i rampljuset. Såklart galet lillgammalt, det är jag medveten om. Men det var så jag kände. I stället såg jag mig själv skaka vid första matchen och vara mer nervös än någonsin. Mer om det och om SM i nästa post! häng i allihop!
/Andreas

Tävla på nätet

Så - då är steget taget. Scrabbleförbundet har nu annonserat att de ska börja med tävlingar på nätet i samverkan med ordspel.se!
Den 17e september går första tävlingen av stapeln, naturligtvis med en separerad ratinglista, men jag kommer inte vara med, platserna fylldes sjukt fort, haha. Men jag har i alla fall provat rummet nu, i en match mot Prytte. Grafiken var extremt jobbig till en början, pixlig och obekväm, men i övrigt funkar det bra. Grymt med möjligheten att utmana ord och att det inte är tidsbegränsning på dragen. Så tummen upp! :)
Nu väntar jag fortfarande på att Andreas ska slänga upp sitt referat här. Ser med spänning fram emot att höra om hans resa till femteplatsen!
På återseende!

Andreas - en svikare

Jag har inget emot ordforbundet.blogg.se, men nog borde du väl ändå välja att blogga HÄR andreas? Börja. Nu. Förväntar mig ett 13 000 ord långt referat innan veckoslutet. Själv kunde jag inte delta på SM, detta pga mina plikter som rekryt inom Försvarsmakten. Tysklandsresa var jag iväg på, trevligt var det. Och bäst av allt - jag tog med mig mästerverket Word Freak av journalisten Stefan Fatsis för att i alla fall kunna dela mentaliteten runt det hela lite grann.

Om det var smart? tjaaa... jag blev mer taggad på att spela än jag varit på länge. Så det var lite jobbigt att sitta i en illaluktande buss istället för att ladda stenhårt inför det stundande mästerskapet.
Å andra sidan - jag blev inspirerad. De är ju ganska seriösa där borta med sitt studerande och jag blev verkligen sugen på att försöka bli bra - riktigt bra - på det här spelet.

Så nu ska jag börja jobba lite hårdare tror jag. Pränta in de där fyrorna som fortfarande inte sitter helt. Ta bort alla tveksamheter. Utöka mitt rullningsförråd. Studera mer organiserat. Helt enkelt göra allt jag kan för att bli bättre.

Så nästa stora mål blir förstås Scrabble Masters som jag väl ändå får anta att jag lyckas kvala in till (eller, det gör jag om inget konstigt händer). Känns lite stort att ha tagit sig upp på den nivån nu och det skulle vara roligt att kunna göra riktigt bra ifrån sig där.

Ska naturligtvis försöka blogga mer frekvent här också, finns ju mycket att säga om detta besynnerliga spel. Och Pejler sköter sig nog också bättre snart, eller hur?


bloglovin