En scrabbles Sven Nylander refererar

Får ursäkta för att jag skriver ihop detta referat så sent som nu. Har dock haft fullt upp med förberedelser inför första högvakten här i Stockholm och med ett nätverk som inte fungerat har det varit svårt att skriva även om man varit ledig. Men nu kommer det!
Som ni tidigare kunnat läsa har jag känt att jag inte varit i särskilt bra form, även om det baserats mer på känsla än statistik. Spelsuger gömde sig i alla fall någonstans där bak, nånstans kring machina rota, och genom en skön men kort kväll hemma hos Emma och James kände jag mig ganska redo för att spöa vem som än skulle komma i min väg.

Match 1: Anna Jansson - Axel Olesund 343 - 280
Den första jag fick äran att möta var Anna Jansson, en spelare som jag borde slå känner jag. Mitt oflyt från Pejler-seesionen from hell håller dock i sig och jag får emot mig ett alldeles för rättstavat STaVFeL, värt 74 pinnar. Själv satt jag med värdelösa brickor och lade ut en SK(a)NK för att försöka rensa upp och eventuellt få en syn mot mig. Fortsätter att dra kasst och med stället ADFGITÖ bestämmer jag mig för att chansa på *GIFTÖD(L)A, värd 94. Trodde inte på den, men kanske skulle hon släppa den. Hon synar dock och jag kan inte mer än hoppas på att den står. Får dock plocka upp brickorna igen och ligger 100 efter. Börjar dock dra marginellt bättre (eller så börjar hon dra sämre) och jag kan knapra mig ifatt, sakta men säkert. Men just lagom till slutspelet drar jag det försmädliga Z:at, och obytbart som det är kan jag inte få ut det med dess värdelösa vänner. Värdelös match och värdelös start. Blä.

Match 2: Henrik Johansson - Axel Olesund 320 - 420
Rumskamrat och god vän, men inte mycket han kunde göra åt min lilla flytperiod i mitten av matchen. Det är ganska jämnt tills jag rullar OMfATTA för att dra upp AAEKNRT på hand. När han dessutom lägger upp ett E på nedersta raden kan man inte annat än skratta. ENAKTAR(E) gav 83 poäng och helt plötsligt ledde jag stort. Kunde efter det kontrollera hem matchen utan några märkvärdigheter.

Match 3: Axel Olesund - Mikael Brenning 436 - 317
Rolig match där jag kan inleda skönt genom att rulla SINeKUR på given. Kan i draget efter lägga sköna PIRÅL och dessutom få den synad. Det dröjer dock inte länge innan han rullar PARKERA och det är match igen. Efter det kommer jag inte ihåg så mycket, men jag måste ha dragit en del honnörer om det rusat iväg som det gjorde. Gjorde ett skönt drag i slutspelet i alla fall, (O)H(ÖR)D med hak på båda lagda bokstäverna. Roligt när man kan få lägga några av orden man pluggat in!

Match 4: Axel Olesund - Henrik Jonés 384 - 396
Efter lunch väntade Henrik, en spelar jag faktiskt aldrig mött IRL innan. Tidigt i matchen kan han få ut SANDS(T)EN för låga poäng och jag känner att jag trots detta hänger med bra. När han lyckas balansera upp till andra blanklösa fulrullen, SNIDARE, för mer än 80 tror jag blir jag lite sur men gnetar på. Sitter med blank ett tag och med brickorna DIKNST? tänker jag inte ge mig förrän jag rullar, speciellt inte då ett A finns på planen. DISKANT + blank bara måste ju innehålla minst en åtta. Det tar lite tid, men jag kan till slut slänga ut SyNDIK(A)T för låga poäng. Det är match igen. Det är slutspel och jag sitter med en KENTAUR som vill sätta skräck i min motståndare, men det finns ingen plats. Blir ett spännande slutspel där Henrik kan avgöra med Ö(S)IG för 36 förödande poäng. Gör inget perfekt slutspel men hade inte heller vunnit med den varianten Henrik föreslog. Bittert.

Match 5: Axel Olesund - Matilda Gnospelius 433 - 247
Minns ju ingenting från mina matcher, haha. Kommer bara ihåg att jag kunde dra ifrån rejält när hon började mjölka för att få ut rullning. Hon försökte med både *(F)ESTGlAS och *STEGArE kommer jag ihåg, men fick aldrig ut nånting. Tråkig match, men skönt att få ge igen big time efter debaclet på SM.

Match 6: Axel Olesund - Martin Bender 376-373
Mitt skönaste slutspel någonsin. Martin hade gått under sin förmåga än så länge men jag tänkte minsann inte låta honom vinna. Försökte med *UTG(L)ESAD i andra draget, trots att jag var 95 på att det är UTGLESA som står. Martin synade förstås bort. Drog sedan en blank ganska tidigt och kunde efter några om och men rulla ASKREGn med hakningen GRAD/A. Fick hela draget synat dessutom. Martin kunde dock plocka gått med poäng då han kunde få 40 för både J och Y. I ett läge i matchen var jag tvungen att öppna upp farligt för röd men bara få 23p för mödan. Lyckades dock hitta sköna dumpen (OZON)HALT för 21 istället, ett matchavgörande drag visade det sig. Fick ordet synat också och Martin drog på sig avgörande poängavdrag. I slutspelet är det jämnt men Martin har något bättre brickor. Jag har ett C som jag kan få ut på bara ett ställe som öpnar farligt farligt för röd, men COUR för 37 blev det tvunget att bli. Kontringen pST/SO/TU gav 32 och Martin hade en liten ledning efter att han med det draget tömde påsen. Mitt ställ var DEHLRTÅ mot Martins AFINR. Enda chansen att vinna var att gå ut i två och inte låta honom få ut FARIN eller någon sexa. Funderar ett bra tag och hittar till slut vad jag vill påstå är en av de bästa lösningarna någonsin för egen del. Hittar att jag går ut i två om jag lägger HELD(AG) vilket ger mig både TRÅ/Å(H) samt (MAT)T/TÅR. Räknar på det och inser att jag om inte slutspelsgeniet Martin hittar något jag helt missar, kommer jag vinna med tre poäng. Lägger med viss tvekan ut ordet, annonserar poängen och slår på klockan. Nervös som bara den är jag, är inte 100 på att den står, men inser att om den gör det kommer jag vinna. Martin stönar förtvivlat efter några minuters räknande "Det är klart den står" och noterar poängen. En upprymdhet fyller mig när han lägger det förväntade draget och jag kan gå ut och vinna med tre. Sjukt nöjd med min insats, men lider också lite med Martin som förlorar på sin okunskap om ett par ord. Små marginaler någon?

Match 7: Johan Berner - Axel Olesund 307-366
Det var inte utan lite förnyat självförtroende man gick in mot Berner som gått som tåget i tävlinge. Sex raka och ett helt zoo vid sin sida. Jag hade revansch att utkräva efter hans flytmatch senast då jag fick tre rull emot mig. Den här gången är det dock jag som drar bättre. Med brickorna AEIRRS? går det nästan inte att rulla snyggt så trots att det tog emot en aning fick det bli en RISkERA. Johan lägger snyggare ord än jag i alla fall, femmor på F var temat med FÄLAD i starten och FÄSÖ(R) lite senare. Kommer inte ihåg så mycket sen heller, minns dock att Johan fick ett helt bisarrtslutställ där han drog de tre G:na som sista brickor. Absurdt. Upptäcker dock för sent att jag gör ett smådumt upplägg för hans G:n då jag lägger NU och nånting mer. Vi skrattar båda lite grann när han läger *G(NU)GG för 11. Ett ord jag nu upptäckte inte står. Av mindre vikt, jag kan i alla fall gå ut tjusigt med MÅ(L)rO för 26. Blir dock förskräckt när han väljer att syna med kommentaren "Kan han vara så dum att han chansar i slutet? Ja, DET KAN HAN!" Blev lättad när jag fick det bekäftat att det står, mindre glad blir jag när jag nästan genast upptäcker att År(L)OM hade gett sex poäng till. Såna missar kan vara avgörande i en jämnare match.

Match 8: Axel Olesund - Inger Wingård 503 - 392
Tja, resultatet talar väl lite för sig självt. Fantastisk scrabblematch som dock började segt för mig. DING för 10 och efter det inte mycket roligt. Kan se hur Inger på sitt sedvanliga vis pangar ut poäng med godisbrickor, och man blir lite smått frustrerad när hon slänger ut drag i stil med HÅ/ÅS/HU för tredje draget i rad. Poänggivande är det ju också dessvärre. Hon drar ifrån och leder med femtio ca då jag plockar blank. Ställer FIKRSÄ? är lovande och SFÄRIsK kommer direkt upp, dock ingen plats för det. Det är dock hennes tur och hon rullar SLUTRAd med blank i röd kolumn. Jag hinner inte ens bli besviken. Som i trans ser jag direkt hur jag kommer kunna använda hennes blanka och rulla SKI(d)FÄRd över bägge röda och slänger ut den direkt. Hon synar, och hjärtat klappar. Den står! Lättad och glad skriver jag upp 176 härliga poäng i protokollet och ser hur Inger skakar på huvudet. Ännu finare blir det när jag plockar upp ADFNOOX till handen och i nästa drag lägger (S)AXOFON för 52. Draget efter: ILE(X) för 33. inte varje dag man plockar 260 poäng på tre drag :) Efter detta flyter det på fint, och i slutspelet sitter jag bl.a. med blankfri PIASTER/TIPSARE som dock inte går ut. Inte mig emot, tycker det är roligare att spela drag som jag fick göra nu, härliga RIMPA(R)/P(EK)/A(VI) gav 31 poäng och jag kunde inte annat än le inombords. En sjukt härlig start på dagen och 6-2 var mycket lovande. Nu var jag med och slogs om pallen!

Match 9: Emma Ekman - Axel Olesund - 390 - 336
Aaaargh. Jag blir arg bara jag tänker på den här matchen. Det startar sådär, tror hon drar ifrån lite smått, men jag kan gå ifatt och förbi i och med HEDON(I)St för låg poäng. Får den synad också, blev lite förvånad när hon tryckte på paus måste jag säga. Emma får ut ett par honnörer bra och inför slutspelet leder jag med ca 20. Med påsen tömd ser jag att hon sitter med rullstället EMNRST?. Här kommer mitt gigantiska misstag. Två lägen för sjua finns, antingen att som börjar på S (hakningen S(MÖR) fanns tillgänglig) och ett om hon skulle kunna haka slutbokstaven på RAV. Går igenom vokal för vokal för att kolla vad hon kan rulla. RENSTaM, MoNSTER, MöNSTER, ingen fara, de går inte ut. Tror mig ha gått igenom det noggrannt och låter således lägena vara för att istället ta mer poäng på ett annat ställe. I slowmotion och med en växande oro i magen lägger hon bricka för bricka ut STENMuR/S(MÖR) över röd för 82. Jag tror inte det är sant och slår mig för pannan. På något sätt har jag missat att prova blank som U och missade den enkla rullningen. Jag blir så förbannad på mig själv att jag nästan kreverar. Det ska inte vara möjligt att vara så dålig. Även om jag tror mig vara säker ska jag naturligtvis blocka, hade dessutom ett S på hand att stoppa med. Är så besviken på mig själv efter matchen och undrar varför jag ens spelar. Blir dock lite gladare av att Yann trackar mig för det under pausen, konstigt nog. med 6-3 var jag dock fortfarande med i matchen. Vinst i nästa så skulle det kunna bli bra.

Match 10: Johan Rönnblom - Axel Olesund 313 - 393
Sjukt revanschsugen efter förra matchens blunder. Plockar roligt i starten, M, O, R, S, A, T... "Jag bara måste ju rulla nu" tänker jag... J. Hinner bli lite besviken för en kort sekund innan JAMSROT uppenbarar sig. Hakar fint på hans RIMMA och inkasserar 80 poäng direkt. Jag omsätter i och med SKRÄLL(A) i nästa drag och det lönar sig, plockar en blank och sitter med DENRST?. STäNDER och NeDERST/NeDREST ser jag, men de går inte ut. Ser dock snabbt att jag borde kunna använda det redan liggande Ä:et till *NERST(Ä)mD. Säker på ordet (i princip alla ord med NER/NED-prefix brukar ju finnas i båda formerna) lägger jag ut det och Johan funderar länge och väl innan han synar. Blir ganska paff när det står att det inte är giltigt men kan inte annat än plocka upp brickorna igen. Upptäcker direkt när jag börjar jobba igen att jag sitter med SiDENTR(Ä) möjlig på samma läge, dessutom dubbeldubbel om jag får ut den. Johan blockar dock och jag får försöka balansera upp till något annat. Dröjer ett tag innan jag kan få ut en sTADSBO/O(ZON) som inbringar rikligt med poäng. Johan trodde jag lade ySTADBO först vilket naturligtvis varit sjukt mycket snyggare. Efter det minns jag inte mycket, men anar att han har blank ganska länge. I slutet har han ABTIVÖ? om jag minns rätt och Johan lägger *(L)ÖVBIT för 32. Jag räknar på det och inser att jag vinner om jag släpper den, men också att jag kommer vinna knappt om jag synar och den står trots allt. Väljer därför att syna och den står inte. Kände att varje poäng var viktig i jakten på bra PJ. Kan efter det gå ut på två och vinna säkert.

Match 11: Axel Olesund - Gunnar Andersson 478 - 396
Så var det då dags att debutera mot Franks pappa och kanske det närmaste en scrabblemaskin man kommer. Matchen börjar grymt för min del, JURIS för 42 följs lite senare av (M)C/CV/(AR)V för samma poäng. Drar en ny honnör och kan få ut mitt Y för 30, lägger dock upp livsfarligt mot röd men hade inte mycket annat val. Hade inte mycket vettigt förutom mina honnörer, men det räcker ju. Gunnar får dock ut STRAX/(A)X/(H)A för typ 58 poäng, sved en del. Sedan pangar han ut *OBLIDHE(T) för 78 poäng, ett ord jag absolut ser om halvtroligt men samtidigt inte riktigt känner igen. Synar den efter många funderingar och tur var väl det. Ungefär i samma skede som han plockar upp sina brickor slänger jag ut (S)PÄNSTiG över röd för 92 och jag har nu en trygg ledning. Gunnar spelar dock bra och när han lägger upp ett DIS mot röd kolumn kan jag inte göra så mycket. (DIS)K/KLISTER kommer i nästa drag. Lite intressant att Gunnar i draget innan inte hade K:et, däremot hade han ett S, kan ha varit det sista. Jag har lyckats dra den andra blanka och kan med stället AAEFGN? lägga ett skönt drag, FEG/F(E)/E(R). Med båda de återstående A:na är jag därmed den ende av oss som kan haka A(G) eller (FEG)A och när jag drar ORT till handen kan man inte annat än le. mARATON/m(ER)/A(G) kommer i nästa och jag kan i och med det punktera matchen. Grymt härlig vinst, och nu är jag verkligen med i medaljstriden inför sista!

Match 12: Alexander Prytz Hedström - Axel Olesund 405 - 296
Men naturligtvis, scrabblegudarna svek mig lite på slutet och lät mig få en riktig skitmatch till avslutning. Kunde inte göra så jättemycket tror jag, Prytte rullar tidigt SORGLIg och jag drar inte särskilt roligt. Har dock vid ett skede i mitten av matchen AACKO och två till och väljer då att lägga (D)OCK för 26. Med två av tre återstående A:n tar jag en väldigt noga övervägd risk. Med runt 35 brickor kvar i påsen är chansen att Prytte sitter med ett A någonstans runt 17%. En inte så avskräckande siffra tänker jag och tar chansen. Men allt vad sannolikhetslära heter sparkar mig rakt upp i rektum då han lägger BARM/(DOCK)A för 50. Suck. Prytte gör inga misstag och då jag inte ens får någon som helst chans till att rulla med skruttet jag drar blir det svårt att komma ikapp.

Spännigen var dock inte över, insåg att det skulle bli en PJ-kamp om bronset. Visar sig att Prytte inte bara är så oförskämd att han spöar mig i sista, han går om mig i totalen också med runt 60 PJ om  jag minns rätt. En snöplig fjärdeplats blir det då Emma dessutom lyckas slå Gunnar i ett jämnt slutspel. Men 8-4 var jag nöjd med, och snittet 392 var det högsta jag någonsin presterat.

Även om jag missade fick den försmädligaste platsen av alla, den tredje 4e-platsen på 12 turneringar och den andra de senaste tre. Men jag kände att jag fick konfirmerat att jag kanske är ganska bra på det här trots allt. Även om jag känt att jag inte haft någon skitturnering brickmässigt ännu så kände jag inte att jag på något sätt drog fantastiskt. Drog dock rätt i de matcher man behöver men kunde också vinna några på riktigt bra spel. Min ratingkurva pekar stadigt uppåt och jag tror inte det är en slump att den ser ut som den gör. Kanske är jag faktiskt så bra som min rating, 1095, just nu pekar på. Om ett antal turneringar till får vi se vad som har hänt. Jag är i alla fall glad att jag på allvar är med och slåss i toppen också på lite större tävlingar nu.

Nu gäller det att ladda om inför alla duster med lillpojken jag driver den här bloggen med. Räkna med förändringar i statistiken inom kort! På återseende! / Ax

Så slutar Uppsala Öppna

Jag vet att det finns många där ute som tycker det är spännande att följa livesändningar som brukar sändas under en del turneringar. Jag är en av dem. Är du en av dem? Sluta i sånt fall läs. Här kommer min tippning, men också slutresultatet.

5. Yann Moreau Bruun - Någon gång kommer flytet vända. Om han åtminstone kan dra vettiga brickor och känna att spelet fungerar kommer Yann klara topp fem, utan tvekan. Den kapaciteten har han. Kan mycket väl gå och vinna om det vill säg riktigt illa.

4. Daniel Domert - Försmädligt att hamna precis utanför pallen, men så är det ibland. Jag vet hur det känns :) Med en Master-vinst i bagaget har han säkert gott självförtroende och kan spela avslappnat. Halvknepiga brickor gör det dock lite knöligt för gubbi. Fyra får det bli.

3. Henrik Jonés - Oerhört besviken efter SM - oerhört revanschsugen nu. Ökat självförtroende efter Masters och med lite pluggande i smyg kan Henrik prestera mycket bra. Inte alls säker på var han ligger dock, men grundkapaciteten är för hög för att det inte ska räcka en bra bit.

2. Roland Olsson - Ett formidabelt SM av Rollz och en utveckling på sistone som pekar mot zenit. Rolle drar guld i de matcher han behöver och med ett rullsnitt på 1,6 hamnar han så här högt upp. Japp, så bra är han när han hamnar i zonen. Kan lika gärna ta hem hela klabbet. Dock tror jag att den platsen är ämnad för...

1. Inger Wingård - Med bra brickor slår i princip ingen Inger. Och nog drar hon bra allt. Spelar hem match efter match med den självklarhet som en av Sveriges absolut främsta scrabblare gör när hon väl får möjlighet. Grattis.

Andersson? Berner? Rönnblom? Prytte? Jag själv? För att inte nämna James, Emma, Zac... alla aspiranter på topp5. Men nej, för mig kommer det nog inte bli den bästa av turneringar. En riktigt jobbig förkylning har jag dragit på mig och med allt annat än en anagrammotor som just nu fungerar. Om jag drar riktigt bra har jag kanske en chans på en plats där uppe, men annars får jag nöja mig om jag tar topp10, så känns det nu.
För de andra kan jag egentligen inget säga, men det är de här fem jag tror på. Men det är mest intuition. Manlig intuition.
Ska bli roligt det här, och ser med spänning fram emot Pejlers numer legendariska tippningssession inför varje turnering. Får vi se en lika ambitiös som den inför SM tro?

Formsvacka?

Som ni kunnat läsa i förra inlägget var det ingen spelmässigt rolig söndag. Visst, det stämmer att Andreas om inte alltid drog bättre, i alla fall hade brickor som han kunde ta en sjujäklar massa poäng med (nej okej, det stämmer inte heller, ingen av våra matcher fick någon totalpoäng att tala om), men jag inbillar mig att det inte är hela sanningen. Förvisso tycker jag att jag spelar ganska bra just nu, men det känns ändå som att 1-6 i baken pekar på något annat. På nätet har det också gått piss det senaste. Jag tycker jag drar dåligt, men gör jag det? Eller är det en formsvacka? Det lär jag aldrig få veta. Men att spela 18-22 (än så länge) mot en av Sveriges kanske tio bästa spelare är verkligen inte fy skam. Det måste ändå peka på någon sorts kontinuitet i min spelnivå. Och en andraplats på en 12-ronders turnering (GBG Open) känns inte heller som en slump. Så, med detta i bakhuvudet kan jag ändå inte med att inte se fram emot Uppsala Öppna. Förra året spelade jag den och det var då min tredje turnering. Lyckades hamna på 16e plats av 42(?) vilket jag var väldigt nöjd med. Sen dess har jag klättrat i rating i nästan samtliga turneringar jag ställt upp i och jag hoppas naturligtvis kunna göra detsamma nu i helgen. Och även om jag inte är jättesugen just nu, vet jag att jag kommer bli laddad bara av att stiga in i spellokalen, känna stämningen och kontrollräkna en brickpåse. Så, vad tror jag om mina chanser? Jag kommer in med en ratingen på 1088, den 8e högsta ratingen av de som är anmälda just nu. Det är inte så att jag känner press på att prestera jättebra, jag känner ändå att jag om inte redan nått så åtminstone är väldigt nära den rating jag förtjänar. Kanske är det dags för ett bakslag efter förra turneringens lilla triumf? Eller fortsätter det? Kanske kan jag knipa andra raka pallplatsen? Jag känner mig i alla fall redo och åtminstone ganska sugen på att spela, trots motflytet(?) på sistone. Några saker jag hoppas (och i vissa fall tror) om turneringen:
  • Att jag kan prestera på den nivå jag anser att jag ligger på
  • Att jag får spelbara brickor
  • Att Yann kan få tillbaka lite flyt och spelglädje
  • Att Andreas inte tvingas hoppa av pga skolarbete
Innan jag sticker tänkte jag bara nämna lite om söndagsbataljerna. En sak jag och Andreas lagt märke till är hur vi (eller i alla fall han) börjat rulla nior med någorlunda regelbundenhet. Två på sju matcher fick han in i söndags, KULM(IN)ERa samt TiDvAT(TE)N. Kredd för dom! b(UR)uNDISK har jag också fått emot mig. Själv har jag bara bidragit med en, (UT)dATERAD, men har å andra sidan också rullat en tia, kRISTEN(HET). Kunde rullat en till i fredags då jag precis efter matchen upptäckte att jag kunnat lägga KoNkRET(ISM). Tyvärr var det för sent då.
Tippning kommer kanske snart, beror på tid och lust. På återseende! /Axel

o/sannolikt

Scrabble handlar för mig mycket om sannolikhet. Det gör det för alla, men det skiftar hur mycket tid och tankekraft man lägger ner på att komma fram till sannolikhetsbaserade slutsatser. Om man bestämmer sig för att vårda sannolikhetsaspekten i spelet och göra den till en grundläggande faktor för ens tankesätt så kan det vara svårt att acceptera när högst osannolika saker händer. Eftersom man i princip aldrig vet vad som kommer att hända i ett parti Scrabble innan man sträckt ned handen i påsen så är sannolikhet, riskbedömning och allt vad det innebär det enda man kan veta om spelet och vad motståndaren kan tänkas ruva på i förväg. Men även det är ett ganska vagt förhållningssätt med tanke på hur stor variansen är i spelet. Vart vill jag då komma med detta? Jo, som vi tidigare nämnde så spelar jag och Axel en serie som innebär bäst av 100 matcher, vilket också är en bra utgångspunkt för denna blogg. Axel och jag ligger på ungefär samma nivå spelmässigt och det sannolika är då att det kommer bli ett jämnt resultat i slutändan. Det mesta talar för det just nu, 22-18 står det i min favör i skrivande stund. Men igår hände en högst besynnerlig sak. Vi bestämde oss för att ta ett maratonsession om sisådär 8 matcher igår. Båda var taggade, jag var rätt trött men ändå koncentrerad. Vi spelade första matchen. Jag får grymma brickor och vinner. Andra, samma sak. Tredje, även där fantastiska brickor till mig. Nu började det kännas lite konstigt, jag vet faktiskt inte om jag någonsin vunnit tre på rad mot Axel förut. Fjärde matchen stod för dörren och nu tycker jag att variansen borde kicka in och ge mig en hård klackspark. Men icke, vinst även här. Femte matchen, krasch bang boom, stänga ned med perfekta brickor och vinna lätt. Sjätte matchen var det största skämtet, OMElETT i andra draget, (R)ASBRANT och utrull med RENSeRI från mig. Sex matcher hade jag nu vunnit på raken och hade hakan nere vid fötterna. Mitt förhållningssätt om sannolikhet och varians kan ta sig i röven, för sådant händer bara inte! Sen vann Axel den sjunde och sista matchen för dagen, och spelade dessutom riktigt riktigt bra. Det behövde han, och även om jag unnade honom den vinsten kändes det lite, lite bittert att inte stå kvar obesegrad den där soliga söndagen. Livet är hårt, mina vänner. /A

I början var ordet...

...och ordet var Gud.
Ja, kära läsare, för oss är det orden som betyder. Och detta är en blogg som handlar om just det, ord.
Ord och Scrabble.
"Varför?" kan man förstås fråga sig. En högst relevant fråga, men desto tråkigare med ett ganska tråkigt svar.
Vi tycker alldeles för mycket om det här skitspelet för att inte dela med oss av våra upplevelser och funderingar till er andra. Bristen på bloggar som koncentrerar sig på just Scrabble är påtaglig, men framför allt är frekvensen på de faktiska bloggar som finns väldigt låg.
Vi inbillar oss helt enkelt att vi faktiskt behövs. Egentligen vill vi bara vara nördiga. Nördiga och stolta över vår nördighet.
Inte mycket mer kommer skrivas för tillfället, men det kommer skriva MYCKET mer i framtiden, var så säkra!
Tills dess önskar vi er en fortsatt trevlig söndag!
Bloggen gratulerar även Anders till sin skalp på Åland. Grymt jobbat!
Nu ska vi tillbaka till spelbordet för att fortsätta vår maraton-session över dagen. Tre matcher är avklarade än så länge och Pejler drar brickor som en tokig. "Det händer inte att man tar tre på rad mot Axel Olesund", som han säger.
Jag kan inte annat än hålla med. Det är ett skitspel. Ett roligt sådant.
Ajöss så länge.


bloglovin